Som tradicionals. El conjunt de festivitats, celebracions, costums que es transmeten de pares a fills, d’avis a néts ens integren, ens conformen la identitat. Des de menjar calçots, fins a fer cagar el tió, celebrar la castanyada o fer una cerca vila. Les tradicions uneixen, cohesionen, enforteixen la societat. Les tradicions tenen un alt valor per la cultura. Lluiten contra el fet de ser individus solitaris i desconnectats. I a més , ens doten d’identitat i ens omplen d’emoció. Tot i així, no oblidem que no tots els rituals o tradicions tenen un caràcter positiu: poden convertir-se en una càrrega, una rèmora del passat, que eviten avançar cap a un món més just, més lliure i més feliç.

Tradicions

En aquest Colors Primaris, la Raquel Iniesta conversa amb una de les persones que més ha lluitat i cregut en les tradicions del nostre país. Ell és en Jordi Fàbregas, creador del Tradicionàrius. Amb ell descobrim el programa del Festival Tradicionàrius d’enguany i el paper que ha tingut la música tradicional catalana a la seva vida.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *