imagesQuè és la música? Us heu aturat mai a rumiar-ho? De ben segur que cadascú de nosaltres donaríem una resposta diferent. En molts casos, segur que la definició inclouria sentiments com l’amor, la nostàlgia, l’alegria, la tristesa o l’èxtasi.

Si pensem de manera objectiva podríem dir que la música és una seqüència alternada de sons i silencis disposats amb més o menys gràcia al llarg del temps. Un objecte sonor, amb un ampli poder de generar reaccions als humans, des de la depressió fins a poder desfermar un estat d’eufòria. A més del llenguatge, la nostra capacitat per gaudir de la música és única en el regne animal. I igual que amb la parla, es fa difícil pensar en un sol dia de la nostra vida que no haguem escoltat ni un bri de música, en recordeu algun?

Aprendre a escoltar música podria semblar una habilitat nata, la qual únicament requereix de la nostra presència física en un context musical. Però, escoltar realment, demana un cert entrenament que augmenti la nostra sensibilitat auditiva.

Volem aprendre a escoltar música i hem buscat a algú que d’això en sap un munt. Xavi Villanueva, màster i apassionat de la música i una caixa sense fons en coneixement sobre música ens fa un curset sobre com escoltar música, com escoltar la música conscientment.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *