Psicòleg i escriptor Tomás Navarro.

Psicòleg i escriptor Tomás Navarro.

Arribem a una festa d’aniversari. Som amics de l’homenatjat, però fa temps que no ens veiem. Anem sols, la nostra parella no ha pogut venir i a més no coneixem gairebé a la resta de convidats. En són més de vint.

Tenim un entrevista de feina. Ens fan passar a una sala, on al voltant d’una taula rodona es troben assegudes 4 persones. Són les que ens entrevistaran tot seguit.

 

Diem bon dia, ens presentem, preguntem com estan, acceptem els oferiments de beguda o menjar que ens fan, som capaços d’encetar de manera natural una conversa..o no. Què fem cadascú de nosaltres en una situació com la que he exposat, o similar.

 

Saludar, donar les gràcies, demanar si us plau, són convencions socials, establertes, que ens donen un cop de mà a l’hora de fer l’anomenat intercanvi social. És a dir, comunicar-nos, relacionar-nos, amb la resta de persones. Però el conjunt de maneres de fer per interactuar eficaçment amb el nostre entorn és molt més ampli: es tracta del que s’anomenen “habilitats socials”. Inclouen l’empatia, l’assertivitat, Observar, escoltar, donar i rebre informació de com s’està produint el procés, tenir contacte ocular, fer i rebre compliments i moltes més conductes que en conjunt ens faciliten la relació que tenim amb les persones del nostre voltant, ja sigui amb la parella, amb els amics, amb la familia o els companys de feina.

Us deixem un interessant conversa sobre com desenvolupar les nostres habilitats socials i els beneficis de fer-ho, amb en Tomás Navarro, psicòleg i escriptor.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *