Ahir dijous es va inaugurar la primera edició del festival Strenes amb l’actuació dels Miralls de Dylan (Gerard Quintana i Jordi Batiste) amb Pascal Comelade. Amb la meitat de les entrades venudes abans de començar, el festival programa una quarantena d’estrenes d’espectacles, discos i novetats dels artistes catalans.

Durant els propers 10 dies, Girona acollirà aquest nou concepte de festival centrat en les estrenes en directe de nous discos i d’actuacions úniques dels principals grups de música de Catalunya. El certamen, inspirat en els festivals de cinema, es divideix en quatre seccions: Secció Strenes, Secció el que vindrà, Secció descobertes i Secció únics.

En  aquest sentit, pels diferents escenaris ubicats a Girona hi haurà estrenes absolutes dels nous discos de Lax’n’Busto, Els  Catarres (amb les entrades exhaurides pel concert d’avui al Teatre Principal), Delafé y Las Flores Azules o Orchestra Fireluche; i actuacions úniques com la de Maria del Mar Bonet avui al Teatre Municipal acompanyada de la Jove Orquestra de l’Auditori de Girona, o la de Cesk Freixas també al Teatre Municipal el proper dijous. A banda, hi haurà apostes del festival com Laia VehíAndreu Rifé o Blaumut. I aquest diumenge podreu gaudir de l’avançament del nou disc de Minimúsica, que adaptaran  el  seu  repertori  pels infants, fent‐los gaudir i participar de la música pop. Hi participaran RefreeMiqui PuigJoan  Colomo i Mates  Mates.Destaca també el concert de clausura amb l’actuació d’Albert Pla i The Pinker Tones estrenant l’espectacle “Rolf & Flor”.

La programació musical de l’Strenes es complementarà amb una sèrie de xerrades, taules rodones i presentacions que es van iniciar el passat 13 de març i per les que han passat artistes
com La  Pegatina, Marina  Rossell o Delafé i Las Flores Azules en espais com el Museu del Cinema, la Biblioteca Salvador Allende o la Universitat de Girona.

Strenes  transformarà  sense  cap  mena  de  dubte  Girona  en  l’epicentre  musical  del  mes  d’abril  a Catalunya.

festival Strenes