Tots sabem que el Primavera Sound aquest any tindrà lloc del 22 al 26 de maig a Barcelona, i que el Sónar 2013 se celebrarà del 13 al 15 de juny. Però què passa amb els altres festivals? N’hi ha un bon grapat, força bons, amb un treball i un esforç d’una colla de gent al darrera que val la pena valorar.

Per exemple, tenim la 3ª edició del Fem Ateneu a Arenys de Mar, que inclou actuacions fins al 31 de maig, i comptarà amb el concert de Menaix a Truà el proper 3 de maig a l’Ateneu arenyenc. Per anar obrint boca, us deixem amb l’actuació que el grup va oferir al Catsons.

També tenim una proposta molt original que ha tingut lloc durant el mes de març i que continua a l’abril, el Músic del Mes, que enguany (aquesta és la 13ª edició) està dedicat al teen-pop i que té com a objectiu donar a conèixer les cançons i la feina dels músics als alumnes. El teen-pop és un estil amb una llarga tradició al món anglosaxó, que els darrers temps ha guanyat nombrosos grups i espectadors a casa nostra. Els adolescents tenen sovint una imatge una mica distorsionada de la feina dels artistes i de les obligacions i esforços que comporta. Per això el Músic del Mes posa a l’abast dels estudiants i professors de Secundària la possibilitat de compartir experiències amb els protagonistes i conèixer de primera mà el món professional de la música. Aquest any li ha tocat el torn als grups Amelie, Vuit, Marge d’Error i Okey Ok.

Més endavant tindrà lloc el festival L’hora del pati, que se celebrarà a Breda els dies 3 i 4 de maig. L’event comptarà dissabte amb l’actuació de The Pinker Tones, i també de David Carabén (de Mishima), així com d’Isaac Ulam.

I ja a punt d’entrar a l’estiu podeu visitar Vic per assistir al Foramuralla 2013, que se celebrarà del 21 al 23 de juny. Manel, The Wave Pictures, Pony Bravo, El Petit de Cal Eril i Núria Graham formen el plat fort del dissabte 22 de juny al recinte del Mas de Bigues de Vic, però també podeu gaudir amb el concert inaugural al Teatre de l’Orfeó que oferiran el dia abans Pau Vallvé i Inspira.