Antoni Tàpies a COMRàdio

Arxiu històric - 8/02/2012

Antoni TàpiesEl pintor i escultor Antoni Tàpies va morir aquest 6 de febrer a Barcelona als 88 anys. Medalla d’Or de la Generalitat i Premi Príncep d’Astúries entre d’altres guardons, Antoni Tàpies està considerat, pel seu estil propi, com a un dels grans mestres de l’art d’avantguarda del segle 20 i, en concret, de l’art abstracte de postguerra.

Totalment autodidacta, Antoni Tàpies va destacar per l’ús del material però les seves obres s’han d’entendre des d’una perspectiva mística a través de la qual intenta aprofondir en la condició humana.

Fill d’una família burgesa de Barcelona, Tàpies inicia els seus tempteigs artístics durant la llarga convalescència d’una malaltia greu. I finalment decideix abandonar els estudis de dret per dedicar-se a la pintura.  Als anys 40, comença a exposar la seva obra, amb una marcada personalitat que el destaca del panorama artístic del moment.

Cofundador de la revista DAU AL SET en plena postguerra al constat de Joan Brossa i Modest Cuixart, la seva obra està influenciada per la temàtica màgica i inconogràfica, el cos humà i els objectes quotidions. Una obra, però, on l’expressió del pas del temps marca totes les seves etapes.

Recordem Antòni Tàpies en dues entrevistes a COMRàdio. A La República amb Joan Barril el maig de 2001 i a Catalunya Plural amb Sílvia Cóppulo, el novembre de 2003.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

laxarxaradio

    Etiquetes