Recordem Fabià Estapé

Arxiu històric - 1/02/2012

Fabian Estapé 1 El catedràtic Fabià Estapé ha mort aquest 31 de gener a Lleó -on viu una de les seves filles, als 88 anys d’un atac de cor. Estapé va formar part del govern d’Espanya com a Comisario Adjunto al Plan de Desarrollo (1971-1972), a l’època franquista. Es autor de centenars d’articles i estudis sobres política econòmica i història del pensament econòmic, i se’l considera l’introductor a Espanya de l’obra de l’economista d’origen austríac i nord-americà Joseph A.Schumpeter i de la de John Kennet Galbraith.

Fabià Estapé va rebre la Creu de Sant Jordi el 1990, la Legió d’Honor per part del govern francès i la Creu d’Alfons X el Savi. El catedràtic ha estat ser un economista tot terreny. D’aquí, per exemple, que s’atrevís amb la política. A banda de dissenyà el segon i tercer pla de desenvolupament (1971-1972), va ser assessor directe (1962 – 1969) del Ministre d’Indústria Gregorio López Bravo.
Fabià Estapé va ser degà de la Facultat de Ciències Econòmiques de la UB i rector dues vegades: en el període 1969 a 1971 i del 1974 al 1976. També va ser professor convidat de la Universitat Pompeu Fabra.

Des de COMRàdio recordem algunes de les converses que va mantenir Fabià Estapé amb programes de l’emissora. D’una banda, l’octubre del 2001 escolteu els detalls de la seva vida a Tal com som amb Jordi Sacristán.

D’altra banda, podeu escoltar tres entrevistes que l’economista va concedir al programa La República amb Joan Barril; el setembre del 2000, el novembre del 2001 i el setembre del 2003.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

laxarxaradio

    Etiquetes