L’ex militar Gabriel Cardona a La nit

Arxiu històric - 5/01/2012
  • Gabriel CardonaRamon Miravitllas conversava el 20 de desembre de l’any 2010 amb Gabriel Cardona, ex militar, historiador i professor d’història, quan es complien 37 anys de l’atemptat a Carrero Blanco.
  • És un document únic, ja que es tracta de la darrera entrevista de Cardona, que va perdre la vida la Nit de Reis de 2011 en un accident.
  • A l’entrevista, Gabriel Cardona parla sobre el seu llibre, Cuando nos reíamos de miedo, “una crònica desenfadada d’un règim que no va tenir gens de gràcia”,  en paraules del propi autor. Aquest llibre repassa la història d’Espanya, explicada a través de l’humor, mitjançant curiositats, anècdotes i acudits sorgits en l’època de la dictadura.
  • A més a més, durant l’entrevista Cardona comenta temes més actuals com la militarització del control aeri, el tarannà actual de l’exèrcit o la polèmica d’El Valle de los caídos, del que afirma que si es tragués, “al haver-hi una creu, dirien que és un atac a la religió”.
  • Gabriel Cardona, (Menorca 1938 – Barcelona 2011), oposat al franquisme, va ser un dels pocs militars espanyols que lluità decididament per portar la democràcia des que sent capità va ser cofundador de la Unión Militar Democràtica.
  • Va abandonar l’exèrcit després de l’intent de cop d’estat del 23-F i es va dedicar a l’ensenyament d’història a la Universitat de Barcelona.
  • El programa La Nit s’emet a COMRadio de dilluns a divendres a quarts de dotze de la nit.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

laxarxaradio

    Etiquetes