Freddie Mercury, moria fa 20 anys

Arxiu històric - 24/11/2011

Freddie Mercury

Freddie Mercury (1946-1991) va ser el cantant i líder del grup britànic de rock Queen.

Va néixer el 5 de setembre de 1946 a la ciutat de Zanzíbar. És una de les millors veus que ha donat el pop-rock el segle XX, dotada d’un extraordinari registre i amb la qual va cantar una gran varietat d’estils musicals.

Entre les seves nombroses interpretacions cal destacar el disc amb Montserrat Caballé, per a la qual va escriure una cançó dedicada a Barcelona, que posteriorment seria seleccionada per ser cantada als Jocs Olímpics de 1992, encara que malauradament no va poder interpretar-la com estava previst, a causa de la seva mort prematura, i va ser substituït pel tenor Josep Carreras.

El 24 de novembre de 1991 mor a causa de la sida, un dia després d’anunciar públicament la greu malaltia que patia.

És autor de grans i coneguts èxits com Bohemian Rhapsody, We Are the Champions o Somebody to Love, entre molts més.

Aquí hi podeu escoltar la seva biografia.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

laxarxaradio

    Etiquetes