Floquet de neu i Jordi Sabater i Pi

Arxiu històric - 24/11/2011

Floquet de neu

L’1 de novembre de 1966 arribava a Barcelona el goril·la a albí Floquet de Neu que durant molts anys va ser símbol i mascota de la ciutat. El portava el primatòleg, estudiós de l’etologia i l’etnologia,  Jordi Sabater i Pi (1922-2009). Amb ell conversaven a l’Aquell dia, Ramon Muntaner i Ferran Mascarell.

Floquet de neu es calcula que havia nascut cap al 1964 i va morir el 24 de novembre de 2003 a Barcelona. Per tant, tenia cap a 39 anys al moment de la seva mort, força més que la mitjana de 25 anys que sol viure un goril·la en llibertat.

Jordi Sabater i Pi fou el primer en descriure noves espècies i el descobridor de diversos comportaments culturals a diverses espècies. Podeu saber més dels detalls de la seva vida si escolteu l’edició del 7 de setembre de 2003 de Tal com som amb Jordi Sacristán.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

laxarxaradio

    Etiquetes