Recordem Josep Pernau

Arxiu històric - 14/11/2011

pernauJosep Pernau era un dels periodistes més respectats i reconeguts de Catalunya, després de més de 50 anys de trajectòria professional. Ha mort a conseqüència d’una malaltia que l’afectava des de feia dos anys.

Ha mort aquest 14 de novembre de 2011. Nascut a Lleida el 1930, Josep Pernau anava per mestre fins i tot va començar a exercir. Però un dia va veure un anunci de l’escola oficial de periodisme de Barcelona i s’hi va engrescar. Era l’inici d’una llarga carrera, de més de 50 anys que el va portar a sis diaris i una revista. Compromès amb la llibertat d’expressió des dels temps del franquisme, va dirigir el Diari de Barcelona, el Diario Femenino, la revista Destino i el setmanari Mundo, entre d’altres. En els últims vint anys havia exercit com a columnista d’“El Periódico”. El seu compromís amb la professió el va reiterar presidint l’Associació de la Premsa i convertint-se en degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Josep Pernau va rebre, entre d’altres, el Premi Ortega i Gasset de Periodisme i el Premi d’Honor de la Comunicació Local. També va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi.

Recuperem de l’arxiu sonor de COMRàdio, dues edicions de Tal com som amb Jordi Sacristán, per conéixer detalls de la seva vida.

També el seu pas per l’Aquell dia, en que es recordaven les inundacions del Vallès de l’any 1962 i per La República, quan li va ser concedit el Premi a la llibert d’expressió Josep Maria Lladó.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

laxarxaradio

    Etiquetes