20100809 Oriol Pujadó

Va guanyar el premi Goya al millor documental l’any 2009 i va ser objecte d’immillorables crítiques. Estem parlant de “Bucarest, la memòria perduda”. Albert Solé-Tura -director del documental i fill de Jordi Solé-Tura- visitava els estudis de COMRàdio el 14 de gener de 2008 per parlar d’aquest treball que estava punt d’estrenar-se als cinemes. Us oferim l’entrevista sencera que l’Albert va concedir a l’Oriol Pujadó i al Toni Jaimez per al programa COM t’ho diria. Us la recomanem molt per conèixer en detall tot allò que va motivar la realització d’aquest projecte.

La infància de l’Albert havia estat marcada per una paraula que no era altra que clandestinitat. Confessava als micròfons de la COM que la va viure amb normalitat fins que amb els anys es va adonar que el que havia viscut era qualsevol cosa menys això. Des d’aquell moment va començar un procés de revitalització del passat, mogut en gran part per la malaltia del seu pare, molt afectat per l’Alzheimer. “Bucarest, la memòria perduda” eren moltes històries alhora: la història de la seva infància, la història del seu pare, de la seva família, d’un país i, fins i tot, de la malaltia que minava la salut del Jordi Solé-Tura i que, en paraules de l’Albert, s’havia convertit en un llarg i interminable comiat.

Us deixem amb aquesta emotiva entrevista.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

laxarxaradio

    Etiquetes