José A. Labordeta

José Antonio Labordeta ens deixava fa un any,  als 75 anys. El cantautor, polític i escriptor moria a  l’Hospital Miguel Servet de Zaragoza, on havia estat traslladat després que se li agreugés el càncer de pròstata que patia des del 2006.

Labordeta, poeta, catedràtic d’història i, sobretot, cantautor. Va exercir la docència durant 20 anys, tasca que va compaginar amb la poesia i la composició de cançons i els recitals, fins que el 1986 va demanar l’excedència per dedicar-se completament a la cançó i, més tard, a la política. Labordeta va ser diputat, durant dues legislatures per la Chunta Aragonesista.

El seu darrer llibre “Regular, gracias a Dios”, és una obra en la que mostrava la gratitud a la seva família, amics i metges que l’havien atès durant la seva malaltia.

El 6 de setembre  de 2010 José Antonio Labordeta rebia al seu domicili la medalla de la Gran Creu de l’Ordre d’Alfons X el savi. El ministre d’Educació, Ángel Gabilondo, la ministra de Defensa, Carme Chacón, i el president del Govern d’Aragó, Marcelino Iglesias, li van entregar aquest reconeixement a una llarga  trajectòria i als seus mèrits professionals en els àmbits de l’educació i la cultura.

Podeu escoltar la conversa que el José Antonio Labordeta va mantenir amb la Isabel Serrano a l’espai radiofònic L’entrevista, emès a la COM el 7 de març de 2009.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

laxarxaradio

    Etiquetes