La història de Joan Riudavets, 113 anys

Arxiu històric - 5/03/2011

Riudavets06

El 5 de març de 2004 ens deixava el que havia estat l’home més vell d’Espanya, el menorquí Joan Riudavets.

Us proposem ara que escolteu un programa molt especial: La història de Joan Riudavets es va emetre a la sintonia de COMRàdio l’1 de desembre de 2002. El periodista Jordi Sacristán i el tècnic Joan Antoni Calderón viatjaven fins a Es Migjorn Gran, la població menorquina on residia Joan Riudavets, per repassar amb ell la seva experiència de vida.

La història de Joan Riudavets era la d’un home que havia descobert el món feia 113 anys i que encara mantenia vius -i molt lúcids- bona part dels seus records. Molt arrelat a la seva illa, concretament al poble d’Es Migjorn on havia nascut, només havia abandonat el seu entorn en una ocasió i per anar a Barcelona. Les circumstàncies van fer que deixés de banda les seves aspiracions de ser metge per continuar amb el negoci familiar; amb el temps esdevindria un artesà del calçat.

El relat que ara us oferim comença amb les declaracions del Joan: en primera instància afirmava que no hi havia res que molestés la seva consciència i que estava molt tranquil per aquesta banda. Aquest era el punt de partida d’un itinerari que ens portaria a conèixer les impressions d’una persona súper centenària, un testimoni únic que ens conduiria a una important reflexió sobre la vida i la vellesa.

Les declaracions del doctor Ricard Moragas i de Paca, la filla de Riudavets que vivia entregada a la cura del pare, ajudaven molt a construir el retrat del protagonista. Com també ho feien el seu meravellós entorn, l’illa de Menorca, i les esperances i anhels d’aquest home, que va morir el 5 de març de 2004 als 114 anys.

La nostra recomanació: no perdeu punt d’aquest programa, un petit homenatge de COMRàdio a la memòria de Joan Riudavets, que és també la memòria d’un segle.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

laxarxaradio

    Etiquetes