Cuba_policia_01

El març del 2003 la policia de Cuba va detenir 78 dissidents en una onada de repressió a l’oposició que lluita per la democratització del país. La primavera d’aquell mateix any, el programa La República amb Joan Barril emetia un reportatge realitzat per Mònica Hernàndez i Toni Miedes en què s’analitzava la política de la dictadura cubana.

El reportatge recull els testimonis de Carles Bosch, periodista i director de la pel·lícula Balseros, Huber Matos, líder revolucionari que nou mesos després d’entrar a L’Havana al costat de Fidel Casto va ser condemnat a 20 anys de presó, Oswaldo Payá, activista polític cubà, fundador i organitzador del Projecte Varela, Joaquim Roy, catedràtic de Relacions Internacionals de la Universitat de Miami, Vicenç Sanclemente,  periodista, corresponsal de Televisió Espanyola a Cuba (1997-2001) i autor del llibre L’Havana no és una illa i Eduard Vinyamata, professor universitari, expert en resolució de conflictes i coautor amb Imma Tubella de Cuba es de todos.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

laxarxaradio

    Etiquetes