20090826 Judit Porta b

La Xarxa de Televisions Locals estrena aquest divendres 14 de gener Miralls de Dones, una minisèrie documental de 13 capítols sobre la contribució de la dona a la nostra societat. La nova sèrie produïda per l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona en col•laboració amb la Xarxa Audiovisual Local, sota la direcció de Judit Porta Sanuy retrata dones actuals que destaquen en algun àmbit professional i que es contraposen a homòlogues del passat principalment de les primeries del segle XX.
Es tracta, en definitiva, d’establir analogismes entre les dificultats i fites assolides per dues dones en moments temporals diferents, una mena de mirall històric, a través del qual concloure l’avenç important però que encara no és definitiu de la dona fins al dia d’avui.
En la presentació de la sèrie a l’espai Francesca Bonnemaison la diputada Imma Moraleda de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, va explicar que amb Miralls de Dones “volem posar en valor l’obra de les dones al llarg de la historia”. També va dir que “és un homenatge a unes dones pioneres que en el passat i en el present, heu cregut en allò que feieu, i l’heu tirat endavant, vencent prejudicis i obstacles”
Cada capítol de 10 minuts de durada enllaçarà la vida de dues dones, unides per l’exercici de la mateixa professió, però separades pel temps, és a dir, pertanyents a diferents espais, èpoques. Entre les dones que participen a la sèrie hi ha l’actriu Rosa Novell, que evoca la figura de Margarita Xirgu, la periodista Àngels Barceló que es retrata en la figura de Carme Karr o la política Carme Chacón, que rememora el llegat de Federica Montseny. En el primer capítol dedicat al tema de les dones i el dret les protagonistes seran Montserrat Comas i Clara Campoamor.
Miralls de dones es podrà veure cada divendres dins l’espai nocturn Civilis, un contenidor dedicat a temàtiques relacionades amb la societat i la ciutadania. També es podrà veure per internet des de la següent pàgina web www.xtvl.tv/mirallsdedones.

1 comentari Judit Porta dels Serveis Informatius de COMRàdio a la XTVL”

 1. Paul Magrijn escrigué:

  Hola Judit.

  Como estas.

  I do not know if you recognioze my name but we did meet al lot of years agon on Camping Raco d’en Pep / Vilanova de la Barca (I think in 1986). You were at this camping with your sisters (Monica and Dolors) and your brothers (Pere and Jesuz). A lot of years have passed.
  I am going somtimes to Spain for holidays. We (my wife and two daughters: 2 years and 4 years) go to Léstartit. We will be going again on Friday Aug. 31st. for two weeks. I do hope that you are doing well. I tried to read some on a website but still my Catalan (and spanish) is bad. Please give my regards to your family. Some years ago, I even drove to Lleida (from Léstartit) to the street in which you lived with your mother (Avenida Madrid?) but I really could not remeber your house anymore.

  All the best

  Paul Magrijn

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

laxarxaradio

  Etiquetes