Vigdís Finnbogadóttir als estudis de la COM

Arxiu històric - 31/12/2010

 

Sílvia Cóppulo estava encantada de rebre una persona convertida en tota una referència en àmbits com l’educació, la cultura, la defensa de la diversitat lingüística i la lluita en favor dels drets de les dones.

Vigdís Finnbogadóttir, la filòloga que va assumir la presidència del govern islandès durant setze anys (entre 1980 i 1996), visitava Barcelona i era rebuda amb tots els honors als estudis de COMRàdio. El cap de programes Josep Mª Francino, que va residir durant onze anys al país nòrdic d’on la convidada és originària, feia d’amfitrió, junt amb la presentadora de l’espai Catalunya Plural, Sílvia Cóppulo. Francino va posar en pràctica els seus coneixements d’islandès, deixant l’expresidenta bocabadada.

Coppuloimage001

De les llengües del món i de la necessitat de defensar-les van parlar llargament durant l’espai de l’entrevista: segons la Vigdís, les llengües són com bancs de memòria i quan qualsevol d’elles desapareix, desapareix també una part de la memòria col·lectiva. Les generacions futures ens culparien si no féssim tot el possible per protegir-les. La llengua és un lligam estret amb la nostra identitat, la cultura amb què hem crescut i la pròpia autoestima. Aprendre idiomes estrangers ens obre moltes portes cap a la comprensió del món.

La Vigdís va llençar un missatge molt important: “noies del món, eduqueu-vos; tot se us pot prendre tret del que teniu als vostres caps”.

Us deixem amb les intel·ligents reflexions de la primera dona que va ser escollida democràticament per presidir un país europeu. Podeu escoltar aquesta entrevista de l’abril de 2005.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

laxarxaradio

    Etiquetes