Carlos Solchaga

Carlos Solchaga, ministre d’economia del govern de Felipe González, s’enfrontava en un cara a cara amb Josep Cuní, conductor del magazín Els matins a la freqüència de COMRàdio. En aquesta entrevista del 13 de gener de 1998 la conversa gira al voltant d’un sol tema: l’atur.

Us convidem a escoltar aquesta emissió per comparar l’anàlisi que es feia llavors de la situació de desocupació que afectava un sector important de la societat. L’índex d’atur es situava  a principis de 1998 entorn del vint per cent de la població activa, i segons Solchaga, el ministeri d’economia encapçalat per Rodrigo Rato no havia dut a terme les suficients reformes estructurals per combatre el problema. Les mesures aprovades per aquest ministeri revelaven, en paraules del convidat, una falta de capacitació per resoldre la situació dels dos milions d’aturats.

Encara que es tractés d’una acció impopular, calia abaratir l’acomiadament en paraules de Carlos Solchaga. Josep Cuní li va dir que el veia molt més pròxim a les teories d’Adam Smith que a les de Karl Marx, una afirmació que el convidat va recolzar dient que ell mai no havia estat marxista; va voler afegir que tothom arribava a conclusions molt semblants quan es parlava sobre aquest tema.

Us deixem amb l’entrevista sencera, una bona oportunitat per valorar les fluctuacions en matèria econòmica que s’han donat al llarg dels anys. També per comprovar com les solucions que es proposen actualment són molt semblants a les que es proposaven abans en relació al mateix problema, ara exacerbat.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

laxarxaradio

    Etiquetes