Víctor Ullate

Era al programa del 14 de juny de 1996: la companyia de Víctor Ullate era a Barcelona per interpretar al teatre Tívoli una obra clau del repertori clàssic, “Giselle”. Aquest ballet, que havia estat tot un èxit de crítica i públic, havia suposat també un gran repte per al coreògraf. Ullate va explicar als micròfons de COMRàdio que els ballarins havien de ser molt bons, tots uns virtuosos de la tècnica, perquè el clàssic s’aguantés; altrament el ballet es desvirtuava per complet. En la seva opinió no hi havia companyies que poguessin fer ballet clàssic a Espanya i des d’aquest punt de vista el que havien fet ells havia estat molt difícil. Afortunadament, molts dels ballarins que ell havia format s’havien quedat en la seva companyia i eren professionals que tenien el nivell per executar un ballet màgic, molt complet i ple de romanticisme com era “Giselle”.

Josep Cuní va preguntar perquè havia declinat tantes ofertes per dirigir prestigioses companyies de ballet d’arreu del món. La resposta era clara: mai no havia volgut abandonar el seu país. Ullate era meticulós amb els diners i els comptes de la companyia que dirigia. Les subvencions de l’Administració arribaven molt tard, però per compensar això ells omplien els teatres.

El convidat també va tenir paraules per recordar la figura d’Antonio Gades.

Podeu tornar a escoltar aquí l’entrevista sencera que Víctor Ullate va oferir a Els matins amb Josep Cuní.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

laxarxaradio

    Etiquetes