La República rebia Manuel Jiménez de Parga

Arxiu històric - 28/10/2010

Manuel Jiménez de Parga NdP 03.07.2008

El gran advocat i catedràtic de la Facultat de Dret de Barcelona Manuel Jiménez de Parga, que va ser president del Tribunal Constitucional i ministre de treball al govern d’Adolfo Suárez, visitava els estudis de COMRàdio el 4 de gener de 2005.

Després d’intercanviar felicitacions per l’any nou que acabaven d’inaugurar, Jiménez de Parga i Joan Barril, presentador de l’espai La República, van començar parlant del polèmic Pla Ibarretxe. Una de les primeres sentències del Tribunal Constitucional diu que l’autonomia no pot ser considerada sobirania, explicava el convidat. Tot seguit, van comentar plegats la condemna del jutge i antic deixeble, Luis Pascual Estevill, com a conseqüència de la seva implicació a diversos casos de corrupció.
Pel que fa a les reformes de l’Estatut de Catalunya, Jiménez de Parga va afirmar que amb la Constitució de 1978 encara vigent, no es podien admetre els termes “comunitat nacional” o “nació de nacions”. De la Constitució va dir que tenia uns fonaments, com la sobirania de la nació espanyola o la unitat d’Espanya, i que si es tocaven aquests fonaments l’edifici es queia. Però, seguint amb aquest símil, això no volia dir que l’edifici no es pogués millorar amb un conjunt de reformes.
Us deixem amb l’entrevista sencera.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

laxarxaradio

    Etiquetes