La República amb Alfredo Pérez Rubalcaba

Arxiu històric - 26/10/2010

Alfredo Pérez Rubalcaba

Joan Barril contactava amb el portaveu del grup socialista en el Congrés dels Diputats gràcies a l’Esther Jaén, delegada de COMRàdio a Madrid; aquesta conversa forma part de l’emissió de La República del 20 d’octubre de 2004.

Alfredo Pérez Rubalcaba, protagonista indiscutible de l’actualitat política del nostre país des que José Luis Rodríguez Zapatero el nomenés vicepresident primer del govern, parlava als micròfons de la COM des del mateix Congrés dels Diputats. Doctor en Ciències Químiques, els populars veien en ell el cervell responsable de l’estratègia electoral del PSOE que havia portat aquest grup a guanyar les eleccions generals de 2004. Precisament d’això va començar parlant Rubalcaba: creia que les mentides sobre els atemptats de l’11-M per part de l’executiu d’Aznar no havien fet altra cosa que agreujar la situació de descrèdit d’un govern que manipulava i mentia per sistema. Els casos del Prestige, la vaga general i la guerra d’Irak n’eren bons exemples.

Segons l’entrevistat, per combatre el terrorisme calia treballar en dues línies d’actuació molt clares: coordinació i intel·ligència (basada en la tasca dels infiltrats). De les declaracions que José Maria Aznar estava cridat a fer davant la comissió d’investigació de l’11-M no podia esperar absolutament res. Tenia la presumpció que aniria amb l’objectiu clar de desacreditar els resultats electorals. Rubalcaba també va tenir paraules per defensar Arzak de l’acusació d’haver pagat a ETA sota amenaça, i per condemnar Luis Roldán.

Podeu tornar a escoltar aquí una entrevista molt recomanable.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

laxarxaradio

    Etiquetes