J.Cuní b

Les paraules d’Antònia Macià al programa Els matins amb Josep Cuní

La vídua del president Josep Tarradellas rebia a casa seva el director i conductor d’Els matins a COMRàdio. L’entrevista es va portar a terme el 23 d’octubre de 1997, una conversa on l’Antònia, que sempre havia tingut una presència pública molt escassa, va expressar obertament la seva opinió del tracte que la memòria del seu marit havia rebut per part de les institucions.

Tot just feia vint anys que el matrimoni havia tornat d’un exili forçós, marcat per les penúries i les dificultats. Un temps durant el qual mai no sabien quants serien a taula -a casa seva hi van acollir molts exiliats- i havien tingut deutes fins i tot a la carnisseria. L’Antònia recordava aquells temps i afirmava que no eren ni havien estat mai rics. Quan l’any 1977 va tornar a travessar les portes del Palau de la Generalitat va experimentar un sentiment de por.

Des de COMRàdio volem recordar la figura d’Antònia Macià, que ens va abandonar el 8 de setembre de 2001 a l’edat de 95 anys. Les seves paraules denotaven ressentiment: dolguda, demanava que es recordés el que el seu marit i ella havien fet pel seu estimat país.

Podeu escoltar aquí la sincera entrevista que l’Antònia va oferir a Els matins amb Josep Cuní.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

laxarxaradio

    Etiquetes