Raimon Obiols_ndp_06.02.2009

En el programa del Tots per tots del 16 de setembre de 2001 Francesc Triola i Enric Sopena parlaven amb l’europarlamentari socialista especialitzat en política internacional, Raimon Obiols.

Us convidem a escoltar aquesta entrevista, que es va fer a COMRàdio en uns moments de màxima tensió: havien passat només cinc dies d’aquella jornada tràgica, inimaginable, en què el món va presenciar sense alè la caiguda de les Torres Bessones, emblema del poder econòmic dels Estats Units. La sensació general es podia resumir amb el títol de l’article que havia publicat el Raimon Obiols arran dels fets, “Un dia que va canviar el món”.

El convidat va parlar dels Estats Units com un gegant pròsper i feliç que vivia al marge dels problemes que hi havia arreu. Aquest aïllacionisme havia caigut com les torres, i en això es basava el canvi significatiu que presenciaríem a partir d’aquell moment. Els atacs, en paraules del Raimon, havien estat brutals, assassins, sanguinaris, terribles… Si els haguéssim vist en una pel·lícula, probablement hauríem comentat “quina exageració, aquests americans…”.

El seu anàlisi considerava del tot necessari anar a les arrels del problema, investigar quines eren les causes de fons: segurament els conflictes, la pobresa i la misèria hi tenien molt a veure. El Raimon creia que s’havien de portar a terme reformes molt profundes per canviar la situació; ell es mostrava pessimista ja que, en la seva opinió, portàvem un segle de barbàrie.

Escolteu aquest fragment del Tots per tots.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

laxarxaradio

    Etiquetes