928 Original SacristanBUs convidem a escoltar un resum del primer programa del “Tal com som” dedicat als 7 pecats capitals. Pensadors i intel·lectuals d’àmbits diversos analitzen un pecat capital, buscant elements que ens ajudin a interpretar com aquests es projecten en el context de la societat actual.

Just abans de la setmana santa de 2007, el TAL COM SOM parlava dels set pecats capitals. La base, el punt de partida dels perills morals que sacsegen, pertorben i condicionen des de sempre, la vida dels essers humans que han estat sota la influència d’una formació cultural occidental i d’arrel cristiana.

El programa va obrir un espai de reflexió sobre els pecats capitals en el context de la societat actual i desmarcant-se de la visió que l’església catòlica, promotora històrica del manual, en pot projectar de forma exclusiva.

Sembla clar que més enllà de la fe o la religió, els pecats que ens ocuparan, formen part d’allò que la nostra societat occidental considera conductes o comportaments poc ajustats a les normes de morals i ètiques.

Més devaluats o plenament vigents, amb més o menys remordiments de consciència, els set pecats capitals, son referents que validen el comportament quotidià majoritari. Pecar, entenent el concepte de forma amplia, no ha de ser necessariament dolent. Sovint pot resultar útil i necessari,a banda d’atractiu i seductor. Però pecar més enllà dels límits tolerats, acceptats socialment, acaba per esdevenir un problema. Més encara quan amb els pecats s’hi barregen multitud de factors que moltes vegades som incapaços de controlar.

Pecar, segons definició, és cometre una falta contra la llei divina, contra un precepte de l’església, i per l’església els set pecats capitals son el cap i l’origen d’altres vicis i pecats.

La setmana dels pecats capitals al “Tal com som”, sempre delicada en la interpretació per les reticències i valoracions morals que pot generar, pretén ser una mirada sobre aquells fets la pràctica dels quals, més enllà de la fe o la creença, ens pot pertorbar, incomodar o desequilibrar en el context d’una societat com la nostra, formada i crescuda sota el paraigües d’una determinada cultura i en conseqüència d’una determinada forma d’entendre el món i la vida.

Pensadors i intel·lectuals d’àmbits diversos analitzen un pecat capital, buscant elements que ens ajudin a interpretar com aquests es projecten en el context de la societat actual.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

laxarxaradio

    Etiquetes