calendariAra us volem presentar un “recol·lector “ molt especial…no es tracta d’un boletaire ni tampoc de qualsevol recol·lector d’herbes o fruits boscans….el nostre personatge d’aquesta secció que dediquem a trobar “perles”, dedica bona part del seu temps a buscar i col·leccionar llegendes. Ho fa dins del seu territori natural, les comarques lleidatanes.EL JOAN BELLMUNT porta més de 25 anys rastrejant, poble a poble i casa per casa per seguir fent una tasca que fa molts anys va començar  Joan Amades, precursor del costumari català…El Joan  és autor de  70 llibres de temàtica diversa, des de recerca etnogràfica, història, novel·la i poesia. I també és autor d’una sèrie Fets, costums i llegendes publicats en 32 volums.Aquí al meu costat tinc també una de les seves obres més destacades, preciosa edició del Calendari Tradicional de les comarques de Lleida, publicat per Pagès editors.  Pel conjunt de la seva trajectòria, la Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi, l’any 2001.Joan Bellmunt i Figueres és nascut a Puiggròs, a les Garrigues.

1 comentari Joan Bellmunt, de professió, recollidor de llegendes”