SONA_L~1Les festes tradicionals, les festes majors van rebre una important injecció amb la recuperació de l’espai públic que coincidí amb el ressorgiment del Seguici popular….grallers, besties, diables i balls van animar i canviar la fisonomia d’unes festes que a la dècada dels 50 van estar a punt de desaparèixer.

Però la irrupció de tot aquest seguici va comportar la recuperació d’instruments gairebé oblidats com el sac de gemecs… de balls que s’anaven incorporant a través de noves colles de joves, de gegants que anaven engreixant les colles de geganters i tot això també va implicar la renovació,actualització i una feina de divulgació pedagògica de les músiques que acompanyen tots aquests rituals festius….
Avui us volem presentar l’autor d’un llibre que ha editat un recull de músiques lligades a la festa i a aquests instruments, la gralla i el timbal que formen part indiscutible d’aquests rituals.
El llibre es titula Sona la música, 24 tonades per a gralla i l’autor és el PATÓN SOLER.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Etiquetes