Comença la Patum!

amuntiavall - 18/06/2011

patum bergaDimecres vinent 22 de juny comença la Patum a Berga. La festa més celebrada dins del calendario festiu d’aquesta población del Bergadà. Declarada per la Unesco, Patrimoni inmaterial i oral de la Humanitat, l’any 2005. La Patum té lloc en plena celebración del Corpus….i aquest any Corpus ha catgut molt avall en el calendari del mes de juny…
Aquest dimecres es donarà el tret de sortida a la festa amb el pregoner i la dramatització de les lluites entre moros i cristians…a partir d’aquí la festa està servida.Però nosaltres més que explicar-vos el programa punt per punt d’aquesta festa amb arrels gairebé primitives, en volem parlar amb una persona que diuen és qui més sap de la Patum i que té un arxiu personal impressionant sobre la festa. Autor també de diversos llibres, entre ells “El Llibre de la Patum” i responsable de la Casa de la Patum.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Etiquetes