Els llops

amuntiavall - 22/05/2011

lobo-1600x1200En Jan Grau ens parla aquesta setmana dels llops, un personatge que infonia gran temor entre la gent del camp fins ben entrat el segle XX. Temut per grans i petits a tots els pobles de la cultura romànica, no cal dir que és una de les encarnacions de la por infantil més usada per mares i dides. En les vessants franceses del Pirineu, els nens entonaven cançons de valor màgic que conduïen a foragitar el llop en la seva qualitat d’espanta criatures.

Durant molts anys es van fer batudes contra els llops i van desaparèixer del tot a començaments de segle. Per aquest motiu es va perdre també la figura del Pare Llop o de l’Encantador de llops.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Etiquetes