La llegenda d’Hèrcules

amuntiavall - 1/05/2011

HerculesEn Jan Grau ens explica amb tota mena de detalls la llegenda d’Hèrcules, fill de Zeus i Alcmena que aquesta estava casada amb el rei de Micenes, Anfitrión. Zeus s’enamorà d’ella i prengué la forma del seu marit. S’uní amb ella durant tres nits. Zeus estava molt content perquè tindria un altre fill, però la seva esposa legítima, Hera en assabentar-se’n s’enfadà molt. Zeus per clamar la fúria de la seva esposa declarà que li posaria de nom al nen, Hèrcules (que significa “Glòria de Hera”). Això encara augmentà mes la fúria de Hera. En el naixement sorgiren dos criatures, Hèrcules, fill de Zeus i Ificles, fill d’Anfitrión. Hera molt furiosa planejava com matar el fill de Zeus, però aquest demanar a Atena que el portes a l’Olimp. Zeus demanà a Hera que alletés el nen, però mentre aquest ho feia, mossegar molt fort i Hera xisclar, de la llet que sortí la creació de la Via Lactea. El fet de que el nen hagués pres la llet d’Hera li suposà la immortalitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Etiquetes