El comte Arnau

amuntiavall - 26/03/2011

Un dels grans mites del nostre ideari de contes i llegendes és, sens dubte el Comte Arnau. Un mite que neix a través d’una cançó popular publicada per primer cop per Manuel Milà i Fontanals l’any 1853, catedràtic de la Universitat de Barcelona que la va “heretar” d’un recull de cançons populars de Marià Aguiló, un altra personatge del renaixença catalana…La cançó diuen els cronistes de l’època, va ser tot un èxit.
Parlem ara del Comte Arnau i de com podeu satisfer tota la vostra curiositat sobre aquest personatge i conèixer més a fons aquesta llegenda, a través del Centre d’Interpretació del Mite del Comte Arnau, situat al Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses. Aquest centre forma part del projecte Terra de Comtes i Abats. Parlem amb l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses, RAMON ROQUE.
arnau01

1 comentari El comte Arnau”