Restaurant Montclar

amuntiavall - 6/03/2011

montclarAvui us convidem a donar un cop d’ull a la comarca del Bergadà, una comarca amb un bon potencial turístic, encara poc explotat. Ens arribarem fins un petit municipi a 17 quilòmetres de Berga.
I potser tindrem la mateixa sensació que va tenir l’escriptor Josep Maria Espinàs, quan va arribar en aquest petit municipi, que va escriure:
“No trobo ningú, camí amunt, i al cap d’una estona apareix Montclar. M’aturo perquè la visió és esplèndida. Montclar es presenta com un petit nucli de cases agrupades en un turó, o potser en l’extrem o la proa d’una serra, que fa com un castell natural i enlairat, voltat de fossats porfunds.”
Montclar és un llogarret antigament poblat pels romans, posteriorment en el món medieval va ser un poble fortificat, amb castell inclòs que va créixer a l’entorn de l’Església dedicada a Sant Martí.
Tots els camins i les vies del poble són molt velles, de fet es tracta d’una cruïlla de camins on confluïen dues vies, una que anava de Cardona a Berga i l’altra des del LLuçanes al Baix Bergadà fins a Solsona…
A més de l’alicient paisatgístic hi podem afegir el gastronòmic i és aquí on us presentem el cuiner de l’únic hostal-restaurant què hi ha al poble.
Parlem amb la seva propietària, Maria Àngels Sala.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Etiquetes