Festes de la Llum de Manresa

amuntiavall - 12/02/2011

llum 
Aquest divendres han començat les Festes de la Llum a Manresa.  La ciutat es converteix per uns dies en la Manresa Medieval, amb jocs, músiques, balls, antics oficis i mercats. Les festes acabaran el 21 de febrer. Les festes de la Llum de Manresa commemoren un miracle ocorregut a la ciutat un 21 de febrer del 1345……
La Festa de la Llum  commemora l’arribada d’un raig d’una llum misteriosa que, procedent de Montserrat, va arribar fins l’església del Carme. Però tot havia començat temps abans, quan el Bisbe de Vic s’oposava de forma contundent al pas, per les terres del Bisbat, de la Sèquia que havia de portar l’aigua fins a Manresa.
L’aparició d’aquest raig de llum va fer que el Bisbe de Vic canvies de parer i permetés aquest obra civil, la més important de la història de la comarca.Actualment, la festa inclou diverses escenificacions que rememoren aquells fets aixi com l’entrada del rei Pere III a la ciutat de Manresa.De les festes de la Llum de MANRESA en parlem amb Josep Alabern

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Etiquetes