Caganers

amuntiavall - 11/12/2010

caganersEl pessebre no seria el mateix sense la figura del “caganer”, potser la figura més popular de tortes les què composen aquesta estructura nadalenca…. el caganer és el Fidel réflex de la ironia que la cultura popular catalana pot arribar a tenir fins i tot quan es tracta de les tradicions més arrelades i profundes del nostre tradicionarius festiu…..
Un toc d’humor que a vegades pot semblar fins i tot irreverent…
Aquest popular figura ha tingut els darrers anys moltes i variades representacions, reflectint personatges famosos, polèmica i populars com polítics, jugadors de futbol, cantants, actors…..i cada any com un rellotge arriben aquestes petites figures en forma adequadament ajaguda a les paradetes de les fires de Nadal….
Nosaltres ens em posat en contacte amb una família que es dedica des de fa anys a fabricar aquests personatges…la família Alòs Pla de Torroella de Montgrí, i parlem amb Marc Alòs Pla.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Etiquetes