20100112-confituraDiu la dita que al pot petit hi ha la bona confitura. No qüestionem si és cert o no però de pots i de confitures en trobareu, i moltes, al Museu de la Confitura de Torrent, al Baix Empordà.
Us convidem a conèixer un espai realment bonic amb molta història darrera.
La visita ens la fa la Georgina Regàs, responsable del Museu de la Confitura.

paisatgesLa codirectora del portal sortirambnens.com, la Gemma Ruíz, ens porta les darreres propostes per gaudir en família. Per començar una sortida al Parc de les Olors. En realitat no és un sol parc sinó que és una xarxa de parcs. N’hi ha al Vallès Oriental, Segrià, Berguedà, etc. Ens permet gaudir d’un recorregut guiat familiar per descobrir les plantes aromàtiques (culinàries i medicinals) que aniran descobrint al llarg d’un recorregut encapçalat per un guia. Els adults fan un circuit i als nens se’ls emporten uns guien per gaudir de la ruta de maneres diferents. També s’hi fan tallers (fer perfums, destileria, cuinar amb herbes, etc). La manualitat a fer que ens ensenya la Gemma Ruíz és un fanalet de llauna.

que l'amor ens salvi de la vidaAmb la mirada posada ja en Sant Jordi, algunes de les novetats que presenten les editorials tenen l’amor com a tema principal. N’és una bon exemple la proposta que ens fa aquesta setmana la directora de premsa de La Galera, la Laura Garcia.  comencem amb “Que l’amor ens salvi de la vida”, el darrer llibre de David Escamilla que s’estrena en novel.la juvenil i narra la història d’amor entre un periodista de ràdio i una noia que treballa al seu programa. La segona recomanació literària de la Laura forma part de la col.lecció de llibres dedicada a les tradicions populars: es tracta de Sant Jordi i el drac, d’Anna Canyelles que no només ens permet conèixer la llegenda de Sant Jordi sino també pintar-la. La tercera recomanació és El teu primer teatre de Sant Jordi, un teatre que ofereix als nens la possibilitat de representar la llegenda de Sant Jordi en aquest teatre.

Mones de Pasqua

amuntiavall - 30/03/2013Afegeix un comentari

mones de pasqua Tot i que és dilluns el dia de la mona, ja fa uns dies que la tenim present perquè els aparadors de les pastisseries ja les tenen exposades i perquè els nens i les nenes han dit als seus padrins quines són les seves preferències.I com mana la tradició, a l’Amunt i Avall en parlem per aquestes dates, i ho fem amb el pastisser i president del Gremi de Pastisseria de Barcelona i Província. Joan Turull.

Lleida-Aquesta setmana s’ha presentat la nova temporada de turisme actiu i d’esports a les comarques de Lleida.
Una oferta a tenir en compte a partir d’aquest moment, aprofitant els dies que encara queden de Setmana Santa, i per tot el que tenim per endavant de primavera i estiu.
Si voleu saber què podeu fer, quines activitats esportives i d’aventura trobareu als Pirineus lleidatans, escolteu la conversa que mantenim amb el senyor Jordi Blanch, que és director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Caracolada-Popular-2013-460x307Aquests dies, els primers de la primavera, hi ha moltes famílies que surten al camp per fer les primeres cargolades de la temporada. El Poble Espanyol també n’organitza una. Els caragols són els protagonistes d’una nova Gastropop al Poble Espanyol el dissabte 6 d’abril.

caravanadipbcn-7589La codirectora del portal Sortirambnens.com, la Gemma Ruiz, ens presenta una proposta per gaudir a l’aire lliure que ens porta a fer una ruta de caravanes de cavalls, gaudint de la natura i el paisatge, a la comarca del Bages, prop de Sant Mateu de Bages. Podem anar-hi dos dies o dues setmanes ja que les caravanes estan molt ben equipades i preparades per poder passar-hi diversos dies. També ens explica com pinta ous de xocolata. .

L-EXERCIT-DE-LES-TENEBRES650La directora editorial d’Estrella Polar, la Patrizia Campana, ens presenta un seguit de novetats literàries pels qui ja aneu pensant quins llibres regalar per Sant Jordi. El primer és Les aventures del rei Artús, el darrer títol de la saga de Gerónimo Stilton, un dels reclams d’aquest Sant Jordi. El segon títol és L’exèrcit de les tenebres, adreçat a nens i nenes a partir de 12 anys. Narra la història de l’Alexandra, un nen que té el do de poder parlar amb els morts del cementiri de Poblenou. L’ha escrita Jordi Cortés, un professor d’institut que l’ha escrit amb un alumne seu, en Xavier Monturiol.

Etiquetes